El Claustre de Sant Vicenç Ferrer acull una exposició sobre Mobilitat sostenible

L’Ajuntament de Manacor ha proporcionat formació sobre tècniques de conducció eficient al personal municipal de la brigada, dels Serveis Socials, de la SAM i de Medi Ambient en el marc de la Setmana Europea de la Mobilitat. Ha impartit el curs el director en formació de seguretat viària, Antoni Cànoves.

La formació ha comptat amb una part teòrica on s’han donat a conèixer tècniques d’eficiència energètica a l’hora de conduir, tècniques de conducció no agressives, la nova normativa que ha entrat en vigor recentment pel que fa a les limitacions de velocitat en zones urbanes, així com les especificitats de la Zona de Prioritat per a Residents que s’ha implantat al centre de Manacor, i també s’ha fet especial incidència en la prioritat que han de donar els vehicles municipals als col·lectius vulnerables. Pel que fa a la part pràctica, el personal municipal ha pogut conèixer i practicar operacions de rutina que afavoreixen un millor manteniment dels vehicles, així com tècniques per a una conducció més sostenible, responsable, eficient i segura.

«És important que el personal municipal es pugui reciclar i conèixer tècniques de conducció que acaben repercutint en el benestar de tots», ha assegurat el delegat de Mobilitat, Sebastià Llodrà, qui no descarta que aquests cursos no es puguin estendre més enllà de la Setmana Europea de la Mobilitat.

Exposició

L’alerta taronja ha obligat a suspendre els actes prevists pel Dia sense cotxes. Amb tot, l’exposició sobre Mobilitat sostenible que havia de mostrar-se al bell mig del carrer de l’Amargura, s’ha pogut reubicar provisionalment a l’interior del Claustre de Sant Vicenç Ferrer, a resguard de la pluja.

L’exposició, que versa sobre la sostenibilitat, la salut i seguretat, es convertirà posteriorment en itinerant i es traslladarà als diferents centres educatius del municipi. Els seus continguts també s’adaptaran a les particularitats de cada nucli de població del municipi.

Els actes prevists a la Setmana Europea de la Mobilitat que no s’han pogut celebrar per mor del mal temps han quedat posposats fins a nova data.