Els sol·liciten diners per a evitar una multa o penalització
Des de la Policia Nacional a Palma es vol advertir del notable repunt de denúncies relacionades amb estafes dirigides a empleats d’establiments.
Bàsicament, el modus operandi emprat pels delinqüents consistiria a contactar telefònicament amb una botiga de roba, bugaderia, franquícia, bar, estanc, gasolinera, etc. El que crida, amb grans dots comunicatius i fent ús d’un perfecte espanyol, li fa saber al treballador que es troben en aquest moment en l’establiment que estan parlant amb el gestor, comptable o responsable d’aquest, advertint-li que no és necessari que contacti amb l’amo del negoci i comunicant-li que, si ja l’han fet, compten amb la seva aprovació

Sota una àmplia gamma de pretextos diversos, com ara la presumpta recepció urgent de mercaderia, una paqueteria important o la liquidació d’un impost, els comminen a pagar una certa quantitat de diners per a evitar així una multa o penalització.

Tot aquest procés es desenvolupa d’una forma tal que transmeten molta pressa i situen al receptor de la crida en un estat de gran nerviosisme, aconseguint reduir d’aquesta manera la seva operativitat i capacitat de raciocini. Sense donar marge a l’empleat per a poder comprovar amb el seu responsable la versemblança d’aquest deute, pagament, etc.., li demanen el seu número de telèfon personal i li mantenen amb les línies ocupades.

Una vegada aïllat, li demana que coixa tots els diners en efectiu que té disponible en la caixa, es dirigeixi a un caixer de criptomoneda i, amb un codi que prèviament els han enviat per missatgeria instantània o correu electrònic, procedeixi a ingressar-ho, exigint-li fins i tot diners personals de l’empleat en cas de ser necessari.

Des del Grup de Delinqüència Econòmica i Delictes Tecnològics s’aconsella que, per a no ser víctima d’aquesta modalitat d’estafa, es mantingui la calma i s’actuï amb tranquil·litat, es verifiqui sempre el sol·licitat amb l’encarregat o responsable immediat, així com que siguin conscients que quan algú sol·liciten que l’ingrés s’efectuï en caixers de criptomoneda, compra de targetes regalo, etc.. , existeix una gran probabilitat de què s’estigui sent víctima d’una estafa, perquè tot això ho realitza l’autor dels fets per a disminuir el seu rastre.

Deja una respuesta