Els agents han controlat locals per a prevenir, detectar i perseguir les situacions d’explotació laboral i altres infraccions administratives

Agents de la Policia Nacional i en col·laboració amb la Policia Local de Manacor i la Inspecció de Treball de la Seguretat Social, han dut a terme durant els dies 21 i 22 del mes en curs operatius conjunts establerts per a prevenir, detectar i perseguir les situacions d’explotació laboral en diferents establiments i altres infraccions administratives.

Durant l’operatiu s’ha procedit a inspeccionar 6 establiments detectant-se un total de 17 persones que, pel que sembla, estaven treballant sense contracte; de les quals 9 es troben en situació irregular a Espanya, per la qual cosa ja no és possible que tinguin contracte legal.

Davant tals circumstàncies es va procedir a aixecar les oportunes propostes de sanció, així com a iniciar els procediments administratius relacionats amb la llei d’estrangeria.

Lògicament, els empresaris de la majoria dels negocis inspeccionats es poden enfrontar ara a importants sancions econòmiques de certificar-se efectivament la comissió de les infraccions descrites.

Així mateix, per part de la Policia Local es van aixecar diverses actes per infraccions relatives mancant mesures de seguretat, com tenir portes d’emergència bloquejades, falta de senyalització de les sortides d’emergència entre altres.

Aquests operatius conjunts que s’han realitzat en els últims mesos, es continuarà en la mateixa línia de col·laboració, més encara amb motiu de l’inici de la temporada turística.

D’altra banda s’han dut a terme diferents controls de vehicles en diverses zones de Manacor, donant com a resultat la inspecció de desenes de vehicles i persones i com a resultat s’han practicat dues diligències per alcoholèmia positiva, una infracció per no presentar la ITV en un vehicle, així com altres quatre infraccions administratives.

Deja una respuesta