En Rafa no va poder acabar en triomf el Master 1000 de indian Wells, oon va ser derrotat per en Fritz per dos sets a cero. El jugador manacori va explicar al final del partit que sofria molts dolors de pit que l’impedien respirar bé. Esperem tot quedi amb un cansanci i pugui reprendre aquesta bona ratxa de joc damunt la terra batuda que és el seu element.

L’Armada avança amb pas ferm en el rànquing mundial de l’ATP. Després de tot el viscut en Indian Wells, no sorprèn. El duel entre Rafa Nadal i Carlos Alcaraz, en semifinals del Masters 1000 estatunidenc, és el millor exemple de l’excepcional estat de salut del tenis espanyol, pesi al cruel final. El passat i el present són grandiosos; el futur, que ja és aquí, promet estar a l’altura. El balear i el prodigi del Palmar són, tant en les sensacions com en els números, els líders del brillant elenc, però no estan solos. En el desert californià, també ha brillat Jaume Munar. Costa apreciar-ho quan es dona un cop d’ull ràpid al quadre final del torneig, però salta a la vista en veure-li jugar. I la classificació per punts li ho recompensa.

El jove tenista mallorquí (24 anys) va abandonar Indian Wells en tercera ronda, però amb molt d’honor. Va signar la seva millor participació en un Masters 1000 i va castigar a Taylor Fritz durant gairebé tres hores. Un 6-4, 2-6 i 7-6(2) que, en el rànquing, suposa un dels majors subidones després del torneig. En total, Munar escala onze posicions, passant del 99è lloc al 88è i assentant-se en un Top 100 que, actualment, compta amb onze jugadors espanyols.

El primer d’ells, naturalment, un Nadal que, com ja va fer després d’Acapulco, continua recuperant posicions. Aquesta vegada, de manera especial, perquè torna al prestigiós podi del rànquing, només per darrere de Novak Djokovic i Daniil Medvedev, en aquest ordre. El tenista rus necessitava arribar a quarts en Indian Wells per a mantenir-se en el més alt i, no obstant això, no va poder passar de tercera ronda, baixat per Gael Monfils. De les tres primeres posicions, per a permetre l’avanç del balear, cau Alexander Zverev, amb un recorregut molt curt als Estats Units: malgrat arribar com a tercer cap de sèrie, no va poder passar de segona ronda davant l’estatunidenc Tommy Paul. Un dels punts Top 10 amb actuacions decebedores. No va ser el cas de Jannik Sinner, obligat a abandonar per malaltia, però, amb això, caient-se d’aquests deu primers llocs, als quals arriba Hubert Hurkacz.

Rànquing mundial ATP després de Indian Wells
Lloc Jugador Punts
1 Novak Djokovic (SER) 8.465
2 Daniil Medvedev (RUS) 8.410
3 Rafael Nadal (ESP) 7.115
4 Alexander Zverev (ALE) 7.025
5 Stefanos Tsitsipas (GRE) 6.070
6 Matteo Berretini (ITA) 4.955
7 Andrey Rublev (RUS) 4.725
8 Casper Ruud (NOR) 3.870
9 Félix Auger-*Aliassime (CA) 3.803
10 Hubert Hurkacz (POL) 3.513
16 Carlos Alcaraz (ESP) 2.414
17 Roberto Bautista (ESP)
2.375
19 Pablo Carreño (ESP)
2.220
Classificació renovada i, de nou, brillant per al tenis nacional. Als ascensos de Nadal i Munar, se suma el de Carlos Alcaraz, tres posicions més amunt després del seu exultant pas per Califòrnia, que també li col·loca 7è en la carrera a les ATP Finals. «Vull acabar 2022 entre els 15 millors», deia abans de començar l’any. Al març, ja està a les portes, amb Miami molt a la vora. En la seva escalada, això sí, deixa enrere a un Roberto Baustita que, no obstant això, es manté en molt bon lloc: 17è. Completant la representació espanyola en el Top 20, Pablo Carreño, 19è. Amb pas ferm

Deja una respuesta