Traful és una botiga de Manacor, dirigida per l’emprenedora Sole Bustamante amb molt d’encert, on hi podeu trobar productes ecològics d’alimentació, d’higiene personal i cosmètica natural, de neteja de la llar, per la salut i també d’obsequis relacionats amb aquests temes. La majoria de productes es venen a granel.
La veritat és que quan s’entra a Traful, no saps on has de mirar de tantes coses que et criden l’atenció i t’agafen ganes de provar-ho tot.
Vos convidam a visitar la botiga Traful al carrer Sa Cabana 4 de Manacor.

 

 

Actualment a la botiga Traful també s’hi fan activitats com tallers i xerrades.
Hem parlat en Na Serrat Archs que ens ha atès amb amabilitat. És una persona entregada al món interessant i complex de l’alimentació i la salut.
Na Serrat va néixer a Catalunya, fa 38 anys que viu a Mallorca, actualment a fora vila de Manacor.
Fa 42 anys la seva vida va fer un gran canvi personal i va contactar amb la macrobiòtica i la seva filosofia. La macrobiòtica centra la percepció i la concepció de la vida amb l’energia, yin i yang i l’alimentació està basada en els cereals integrals, les proteïnes vegetals i tots els vegetals. Va tenir diversos mestres amb els quals va aprendre a cuinar els cereals i els vegetals d’altres maneres. De la macrobiòtica va passar al vegetarianisme estricte i al més flexible, al veganisme i en l’actualitat practica la seva versió de l’anomenada cuina energètica que està influïda per les experiències anteriors de tots aquests anys. Na Serrat ha fet molts anys tallers de cuina, a Barcelona, a Palma i ara a Manacor.

A na Serrat li agrada compartir aquests coneixements i ajudar a les persones a aprendre a cuinar de manera saborosa els cereals, les verdures, els dolços, etc així com ajudar a comprendre com funciona i què necessita el nostre cos, les nostres emocions i l’esperit.
Els aliments influeixen damunt la salut i la ment, diu: “Nosaltres no som només un cos, la manera en què vivim, com ens alimentem, influencia la nostra salut física, mental, emocional i espiritual»
Na Serrat donarà una XERRADA a Traful els divendres dia 11 i 18 de marc que poden resultar força interessants. En horari de 19h a 20h i tenen un preu simbòlic de 5 euros.
I farà un TALLER DE CUINA el dissabte dia 19 de març, on es podrà gaudir de les receptes que na Serrat ens ha parlat i ens ha fet tanta gana.
Cada mes farà 2 xerrades i un taller.
La xerrada de dia 11.03 serà sobre el metabolisme que és una paraula que està al carrer, però la majoria no sabem ben bé que és. Se’n parlarà i veurem que passa a l’organisme quan es pren sucre o altres hidrats de carboni. Es diu que als EEUU el 70 % de persones ja tenen resistència a la insulina, això ens ha de fer pensar a l’hora de consumir sucre i menjars processats perquè tot això té unes conseqüències per a la salut.
A les xerrades, la gent podrà participar i demanar els dubtes que es tenguin.
La xerrada de dia 18.03 serà sobre els cereals: el pa, els macarrons i la farina, perquè és millor que siguin integrals. I també com s’han de cuinar.
En el taller de dia 19.03, es cuinaran diferents receptes amb mill i blat sarraí, farem croquetes de blat sarraí, hamburgueses de mil, pa de blat sarraí, etc.
Amb els cereals integrals passa el mateix que amb els refinats, es poden coure de manera bàsica, però també fer-ne diferents plats, com també passa amb l’arròs blanc que després de cuit en fem una ensalada o podem coure’l fent una paella. Menjars molt diferents amb el mateix producte.
Als tallers de cuina la Serrat i un/a ajudant, aniran cuinant i explicant, tastareu el que han cuinat i al final vos donaran les receptes dels plats elaborats.
El curs està pensat perquè la gent agafi criteris i aprengui a cuinar els cereals i les verdures i a fer dolços més saludables..la gent pot proposar temes i els anirem incloent a futurs taller i xerrades.
Esperem que molta gent s’animi a participar a les XERRADES i als TALLERS!!
Vos podeu apuntar a les xerrades i tallers passant per Traful o per telèfon i també visitar les xarxes socials i 7semanari.

Deja una respuesta