El tenista espanyol Rafa Nadal, que ha avançat aquesta matinada a semifinals del torneig d’Acapulco, ha reconegut que li resulta «increïble» que «en el segle en el qual estem hi hagi guerres», i ha desitjat que l’ofensiva russa a Ucraïna acabi «ja» i hi hagi «els menys afectats possibles». «No puc opinar com a tenista, puc opinar com a ciutadà. Només tinc una opinió; no vull parlar de culpables o de quin és el problema, però a hores d’ara i en el segle que estem, em sembla increïble que hi hagi guerres. Se m’escapa del meu cap, no ho puc comprendre», va assenyalar en roda de premsa.

A més, va desitjar que el conflicte acabi com més aviat millor i sense grans pèrdues humanes. «Tant de bo que s’acabi al més aviat possible és el que desitjo, que hi hagi els menys afectats possibles, les menors pèrdues possibles i tant de bo s’acabi ja. Són notícies desoladores i incomprensibles», va manifestar.

En un altre ordre de coses, el balear va parlar sobre el seu partit de quarts de final davant l’estatunidenc Tommy Paul (6-0, 7-6(5)). «El primer set ha estat un dels millors que he jugat en molt de temps. Ha estat fantàstic en tots els sentits; no existeix la perfecció en cap cas, però estava molt prop d’això en el primer set. Ha anat tot fluid, la meva posició en pista era molt bona», va declarar.

Ara, buscarà el passi a la final davant el pròxim número u del món, el rus Daniil Medvedev, al qual va remuntar fa unes setmanes una èpica final de l’Obert d’Austràlia. «Estem en un torneig diferent, en condicions diferents», va recordar. «El rival és de màxima exigència, molt difícil, el número u del món. Ja vam veure el dur que va ser guanyar-li a Austràlia, està jugant molt bé. Soc conscient que haig d’estar al 100% per a tenir alguna opció. Estic amb ganes de jugar el partit», va finalitzar

Deja una respuesta