Després de dues llargues reunions entre les parts implicades, l’estament arbitral d’aquestes categories ha decidit parar en senyal de protesta per la tensió que es viu en els terrenys de joc, i especialment després de l’agressió soferta pel col·legiat Joan Miquel Reus -amb un timpà trencat-. Així ho van acordar per àmplia majoria i després de més de dues hores de conclave en la seu de la Federació Balear de Futbol, al costat del president del Comitè, Tomeu Riera Morro.

El 98% dels àrbitres d’aquestes categories -més de mig centenar- van optar per no dirigir les trobades designades aquest pròxim cap de setmana en Tercera i Preferent, encara que sí que hi haurà competició en la resta de categories regionals i en el futbol basi que, ara com ara, no es veuran afectats per aquesta mesura de força, que pretén conscienciar als diferents estaments del balompié illenc i a les institucions de la necessitat d’atallar emparant-se en la llei diverses conductes i actituds que posen en perill fins i tot la integritat física del col·lectiu arbitral.

D’aquesta manera, i després de dues trobades amb els presidents de la Federació Balear i el Comitè d’Àrbitres, Miquel Bestard i Tomeu Riera Morro, no va haver-hi canvi de parer per part dels col·legiats, que van ratificar la seva intenció de parar les competicions de referència, i amb això, fer patent el seu malestar i preocupació arran dels episodis de violència viscuts durant els últims mesos, però especialment en les jornades més recents, culminats el passat cap de setmana amb la seriosa agressió soferta per un àrbitre, que va acabar a l’hospital i amb serioses lesions en l’oïda.

En els pròxims dies, la Federació Balear de Futbol mantindrà diverses reunions amb institucions, especialment amb els ajuntaments de Mallorca, per a intentar prendre mesures de control en els recintes esportius, centrades especialment en la venda i consum d’alcohol en aquests, a més de treballar de la mà del col·lectiu arbitral per a intentar reconduir una situació que ha derivat en una mesura contundent: una aturada de l’arbitratge. Un escenari que portava mesos manejant-se, però que ha vist la llum després dels últims esdeveniments

Deja una respuesta