Molts de mitjans de comunicació, han parlat durant tota la setmana d’una possibilitat d’arribar a una vaga per part de tot el col·lectiu  d’arbitres de Balears,degut a que, cada vegada més, es produeix violència dins el terreny de joc i s’arriba a la violència fisica i també verbal.
És molt indignant que es pugui arribar a aquests extrems al segle XXI.  Aleshores, és totalment indiscutible que s’ha d’erradicar aquesta forma de violència,  que només fomenta que és devaluï el futbol, i que es vegui, en lloc d’un esport net i amb esportivitat, com un esport que ocasiona menyspreu i que s’arriba a catalogar de violent. És necessari que s’acabi totalment amb aquesta lacra, que s’agafi consciència des de ben petits i no s’hagin de repetir aquests trits successos pus mai.

Així, doncs, els clubs balears estan a l’espera de sabre si aquest cap de setmana es jugaran els partits que ja estan convocats, encara no tenen una resposta i esperen la decisió que es prendrà a tal efecte.
A tots els efectes la Federació de Futbol Balear insisteix en el següent:

A. Les agressions de qualsevol mena als membres de l’estament arbitral seran perseguides i sancionades amb la màxima contundència que sigui permesa pel mateix Codi Disciplinari. Com així s’ha fet en els últims anys, amb sancions exemplars de fins a tres anys d’inhabilitació per a jugadors que van agredir a col·legiats.

B. La FFIB insisteix que s’atorga assessorament integral als membres de l’estament arbitral i es personarà com a acusació particular en nom de les víctimes de les agressions físiques i verbals sofertes. Tot això, amb la finalitat de sol·licitar, si cal, penes privatives de llibertat pels fets que es cometin.

C. La FFIB insta la Direcció General d’Esports perquè procedeixi a la convocatòria immediata de la Comissió anti-violència. El president, Miquel Bestard ,ha mantingut contactes amb Carles Gonyalons per a insistir en aquesta qüestió.

D. La FFIB remetrà a la mateixa Comissió anti-violència totes i cadascuna de les actuacions violentes perquè puguin ser destinades a l’organisme competent per a la seva sanció oportuna.

E. La FFIB insta els CLUBS al compliment íntegre de l’article 119 de la Llei Balear de l’Esport que implica clarament la prohibició de consum de begudes alcohòliques en recintes esportius. Així es considera infracció molt greu, amb multes de fins a 60.000 euros, la introducció a les instal·lacions en les quals es disputin competicions esportives de tota classe de substàncies estupefaents o psicotròpiques, o de begudes alcohòliques, així com de qualsevol altra substància prohibida per llei.
En aquest sentit, el president Miquel Bestard ha sol·licitat una  reunió urgent amb la FELIB, per a poder prendre la paraula i demanar la implicació dels ajuntaments a aquest efecte.

Així mateix, la Llei 19/2007, d’11 de juliol, contra la violència, el racisme, la xenofòbia i la intolerància en l’esport estableix clarament que queda prohibida en les instal·lacions en les quals es disputin competicions esportives la introducció, venda i consum de tota classe de begudes alcohòliques i de drogues tòxiques, estupefaents o substàncies psicotròpiques.

Donis de la FFIB volen recordar a tots els participants en les competicions aquesta normativa que, de fa molts anys,  és de sencera aplicació i que qualsevol coneixement que es tingui del seu incompliment serà immediatament comunicat a les autoritats administratives competents perquè procedeixin a la seva anàlisi i, si cal, la seva sanció.

Finalment, cal insistir que tant la FFIB com el Comitè Tècnic d’Àrbitres estan sensibilitzats amb el problema de la violència física i verbal que pateix l’estament arbitral, al qual li dóna el seu màxim suport legal i el seu màxim afecti, desitjant la millor recuperació possible a l’àrbitre recentment agredit, com li ha traslladat personalment Miquel Bestard.

La FFIB farà tot el que sigui a la seva mà per a erradicar d’una vegada per sempre aquesta xacra i es reafirma en el seu suport als col·legiats.

Deja una respuesta