En Rafa Nadal barallarà el diumenge per conquistar el seu vint-i-un títol de ‘Gran eslam’ després de classificar-se aquest divendres per a la final del Open d’Austràlia després de derrotar en les semifinals a l’italià Matteo Berrettini en quatre sets per 6-3, 6-2, 3-6 i 6-3.

El jugador balear jugarà la seva sisena final a Melbourne a la recerca del seu segon títol després del reeixit en 2009 després de desfer-se del de Roma en gairebé tres hores d’una trobada que va dominar amb molta seguretat fins a l’últim tram del tercer parcial, moment en el qual el seu rival va despertar i va oferir la seva millor versió per a complicar les coses.
No obstant això, el guanyador de 20 ‘grans’ va saber aguantar aferrat al seu servei i va esperar pacientment al fet que aparegués la seva oportunitat a la resta que no va malgastar per a aconseguir un trencament clau i emportar-se el passi a la final on es mesurarà al guanyador del duel entre el rus Daniil Medvedev i el grec Stefanos Tsitsipas, els seus últims obstacles per a intentar fer història en la qual serà la seva vint-i-novena final de ‘Gran eslam’.

Nadal va jugar un gran partit, segurament el millor de tota la seva marxa en el torneig, només entelat per la distracció del tercer set, al qual va treure un gran rèdit un Berrettini que va millorar ostensiblement després d’haver estat desactivat en els dos primers de manera clara i ser incapaç de trobar el seu millor tenis.

L’italià, al qual li afavoria inicialment jugar amb la Rod Laver Sorra ensostrada per la pluja, no va ser capaç d’inquietar a l’espanyol en aquestes dues mangues inicials, on va ser víctima de la solidesa i tàctica del balear, que va castigar contínuament el seu revés a dues mans, amb el qual va acabar acumulant 19 errors no forçats des del fons de pista.

A més, ni el seu poderós ‘drive’ ni el seu servei el van ajudar fins a passat el tercer parcial i la trobada va transitar per on va voler gairebé sempre un Nadal, en la seva versió de grans cites i amb tot just errors en els dos primers sets (7 dels 19 totals).

El campió de 2009 es va mostrar molt fi i recuperat de l’esforç dels quarts de final davant el canadenc Denis Shapovalov i els efectes que li va provocar un cop de calor. Amb les seves cames amb energia i el seu servei, ‘drive’ i, sobretot, el seu revés a dues mans creuat funcionant, semblava que no tindria problemes per a ficar-se en la final.

Berrettini va sofrir amb el seu segon servei i això li va costar anar sempre a contra corrent i amb presses. Nadal va trencar tot just començar en els dos primers sets i sense oferir a penes escletxes amb el servei es va posar dos sets a dalt abans de l’hora i mitja de partit.

Tot semblava ben encaminat per en Rafa, quan l’italià va poder assentar-se molt més en la pista. Va aconseguir afinar el seu servei i el seu joc des del fons de la pista, la qual cosa li va permetre per primera vegada anar almenys per davant en el marcador.

El setè cap de sèrie va poder estrènyer i que el comptador d’errors no forçats del seu oponent anés pujant gradualment, però encara li faltava fer una mica més de mal a la resta. Nadal no estava ja tan còmode, però es mantenia dins de la trobada, que va canviar en el vuitè joc. El de Manacor va perdre el seu servei i el romà no el va desaprofitar per a tancar el set i agafar forces.

Berrettini va créixer en la Rod Laver Sorra i va oferir les credencials que li han portat a tractar-se amb els millors del món. El servei i la dreta van martellejar a l’espanyol, que tampoc trobava ara tanta ajuda en el revés a dues mans de l’italià, però que encara així va tornar a tirar de la seva experiència i del seu servei com davant Shapovalov per a ser ara el que ficava pressió manant sempre en el marcador.

Nadal va aguantar malgrat que el partit s’empinava a l’espera que l’italià baixés alguna cosa el nivell. I això va succeir en el vuitè joc, amb dos errors amb el ‘drive’ i unes boles de ‘break’ que el balear no va malgastar per a trencar i posar rumb al somni del vigesimoprimer ‘gran’ i d’engrandir la seva llegenda.

Deja una respuesta