El centre de vacunació de Manacor, situat al costat de la plaça de Ramon Llull, obrirà les portes aquest cap de setmana per facilitar la vacunació sense cita a les famílies.

D’aquesta manera, Salut continua posant a l’abast de la ciutadania punts per accedir de manera àgil a la vacuna contra la COVID-19 —prestació gratuïta, universal i eficaç— i ampliar al màxim la protecció de la població.

Els dos espais de Manacor i Palma —cada un dels quals, amb capacitat per vacunar 1.500 persones al dia— obriran dissabtes i diumenges, de 8.30 a 19.30 hores, amb línies específiques per a la població de 5 a 17 anys i línies per immunitzar els adults acompanyants. D’aquesta manera es facilita la vacunació de tota la família.

Així mateix, els infants vacunats rebran el corresponent certificat de valentia i es podran fotografiar al fotoreclam de valents. A més, dissabte Sonrisa Médica animarà la vacunació a Manacor i diumenge ho farà al Francesc Quetglas. Els dos dies de 10.00 a 13.30 hores.

L’Espai Francesc Quetglas està situat al carrer Manacor, 156, prop del Parc de Bombers de Palma, i disposa d’un aparcament propi per als usuaris. Cal recordar que en aquest espai també es vacunen infants de 5 a 11 anys entre setmana. Es fa amb cita prèvia, entre les 14.00 i les 20.00 hores. Durant els mantins es vacuna adults.

El centre de vacunació de Manacor es troba al carrer de Jaume Domenge, 23, al costat de la plaça de Ramon Llull. Entre setmana funciona de 8.00 a 20.00 hores, amb cita prèvia. Els matins vacuna adults i els horabaixes, infants.

És convenient recordar també que, actualment, qualsevol persona major de 18 anys pot accedir ja a citavacunacovid.ibsalut.es per demanar hora per a la dosi de reforç.

Les condicions que cal complir per poder rebre la dosi de record són haver rebut la pauta completa de vaccinació contra la COVID-19 i que hagin passat almenys cinc mesos des de la darrera dosi, en els casos de Pfizer o Moderna, o tres mesos si es tracta de Vaxzevria (AstraZeneca) o Janssen. A més, les persones que hagin passat la infecció han d’esperar quatre setmanes per poder-se vacunar amb la dosi de reforç.

Pel que fa a la vacunació dels més joves, en aquests moments la cobertura de la pauta completa entre la població de 16 a 19 anys és del 91,2 %, i la dels menors de 12 a 15 anys és del 83,49 %. En el cas dels infants de 5 a 11 anys, la vacunació dels quals va començar a mitjans de desembre, el 36,23 % tenen la primera dosi i el 3,26 % la pauta completa.

 

Deja una respuesta