S’imposa en un dificil partit a Maxime Cressy per 7-6 i 6-3. Suma el seu títol número 89 en l’ATP. Manté la ratxa de guanyar almenys un torneig a l’any des de 2004

Rafa Nadal inicia 2022 de la millor manera possible: primer torneig i trofeu al sarró. El tennista balear es va imposar en la final del Melbourne Summer Set (ATP 250) a Maxime Cressy per 7-6 i 6-3. És el seu títol número 89 en l’ATP, el primer des que va guanyar el Màster 1000 de Roma l’any passat. No guanyava un torneig en pista dura des d’Acapulco al febrer de 2020. Suma el seu títol número 23 sobre aquesta superfície on és el vuitè tennista amb més entorxats, un més que John McEnroe, Michael Chang i Stefan Edberg.

«Estic tornant després de viure alguns moments complicats. No puc estar més content per tenir un trofeu a les meves mans. Per a mi significa tot aquest moment», va comentar Nadal després de guanyar la seva desè ATP 250, el primer des que va aixecar el trofeu de Stuttgart en 2015, any en què també es va coronar en el torneig de Buenos Aires.

Nadal, que ha guanyat mínim un torneig a l’any des que va aixecar el seu primer títol ATP en Sopot en 2004, va trobar en Cressy un dur rival. La victòria no sols li dona un nou torneig al palmarès sinó un bon rodatge de cara al que li espera en el Open d’Austràlia. Rafa va disposar de tres opcions de break en el primer joc. No va poder aprofitar-les. Cressy va deixar clar des de l’inici que el fiava tot al servei. L’espigolat jugador, de 1,98 metres d’altura, va ser capaç de sumar tres dobles faltes, un ace i dos punts de servei i volea en aquest joc inicial.

El primer set va seguir per aquest camí. Cressy es va agarrar al servei per a no cedir davant Rafa. Després de solucionar l’esglai inicial no va donar senyals de feblesa fins al setè joc, quan Nadal va tornar a disposar de dues boles de break. L’estatunidenc les va salvar no sense dificultats. El set va quedar condemnat al tie-*break.

Rafa Nadal va arrencar amb un 3-0 al seu favor, però Cressy, com durant tota la màniga, no es va acovardir fins a col·locar-se amb una opció d’emportar-se el set amb el seu servei. Aquí, com sempre en els pitjors moments, va sortir la millor versió de Rafa. A la resta primer va salvar el set-ball i després es va posar en avantatge, certificada amb el seu servei per a anotar-se una soferta primera pispa davant el deliri del públic.

«Aquesta pista sempre ha estat molt especial per a mi. Aquí he viscut moments increïbles No us puc agrair prou tot el suport que sempre em doneu. He viscut moltes emocions aquí i estic desitjant jugar davant vosaltres en uns dies«, va comentar Nadal en acabar la trobada. El farà en el Open d’Austràlia on no es veu com un candidat real a la victòria, tal com va reconèixer la roda de premsa després de la final.

Deja una respuesta