Si fem una mica d’història en clau local, heu de saber que han passat 41 anys des de que s’aprovaren les Normes Subsidiàries a l’any 1980 i després de tres intents fallits en els darrers 30 anys, aquesta vegada el Pla General ha arribat a bon port. Ho havien provat governs de dretes i d’esquerres: a l’any 1990, al 1994 i al 2007, però després de l’aprovació inicial, entrava un altre equip de govern i tirava enrere lo que havia fet l’anterior o decidia fer altres coses. Precisament per això, com a delegada d’Urbanisme de l’Ajuntament de Manacor, me sent tan orgullosa de la fita extraordinària que hem assolit. Ara toca estar a l’alçada del moment històric que vivim i començar a desenvolupar el Pla, la qual cosa requerirà un gran compromís polític i també econòmic.
Ara es dibuixen davant nosaltres feines urgents i moltes prioritats, com la cessió del solar a la Conselleria de Salut perquè es pugui construir el tan necessari segon centre de salut (PAC 24 hores). El Consell de Mallorca per fi podrà començar les obres de reforma integral del parc de bombers. També podrem posar a disposició del Ministeri de Justícia el solar per unificar i ampliar els jutjats, dels set actuals fins a catorze. Tot i això, el que més il·lusió me fa és fer feina per desenvolupar els dos grans parcs verds de nova creació, a Fartàritx i a Via Majòrica, a Manacor. L’escola nova, a Porto Cristo; un punt verd i l’accés pel carrer Llampúgol a Cala Morlanda, a s’Illot; l’obertura del carrer des Sol i una nova zona verda, a Son Macià; així com necessaris equipaments públics a Cales de Mallorca, Cala Murada, Cala Anguila, Cala Mandia i s’Estany den Mas.
Fites que vendran de la mà d’aquest pla general i que ens faran sentir especialment orgullosos de ser manacorins i manacorines. Però si un sentiment de plenitud ens omple vertaderament és haver aconseguit posar fre a l’amenaça de les expropiacions de zones verdes, que tant de mal ha fet a Manacor i a les arques públiques.
En definitiva, hem materialitzat un planejament que preveu un creixement sostenible mediambientalment i territorial, d’acord amb la convicció que Manacor s’ha de seguir consolidant com a municipi de referència a Mallorca, la capital del comarca de Llevant i el contrapès de Palma, amb tots els serveis públics i unes bones infraestructures.

Deja una respuesta