Rosa Mas Delgado és més que coneguda per a molts després de pocs anys de dedicar-se al culturisme a Manacor. Com explica ella en aquesta entrevista, té quasi  cinquanta anys, mare de dues filles ja grans, entrenadora personal al gimnàs Elite Sport Center amb en Joan Adrover.

– Fent un resum de la seva activitat esportiva ens pots explicar el que has fet aquests anys?.
Des de l’any 2009 vaig començar a practicar musculació tot per tonificar el cos I millorar l’abdomen que em va quedar un poc fluixet dels embarassos… Només feia spinning i spinning però no millorava la tonifició pesava poquet I estava flàccida… Per allò que vaig començar al  gimnàs i assessoria d’un entrenador personal a distància per tonificar. A poc a poc vaig anar progressant I aconseguint to muscular.

Imagina amb trenta-set anys començava a entrenar per tonificar I avui tenc dues medalles. Campiona 38th MUNDIAL NBBUI!!!

Fins a arribar durant dotze anys de competicions i preparacions que m’ha duit importants títols. La meva primera competició CENTRO AMERICANO IFBB EN PUERTO RICO 2 on vaig aconsguir una segona plaça a l’any 2009. Deprés han seguit altres premis com campiona de Balears IFBB 2009, Campiona Copa ESPAÑA IFBB 2010 MASTER i Campionat de España IFBB MASTER Y SENIOR TALLA BAJA 2010. Aquests títols en segueixen altres al llarg d’aquests anys, que són molt intensos.

– Com et prepares per a la competició?

El procés per arribar a la tarima de competició és una feina de mesos, de dies i dies de rutina amb un planning de nutrició i un planning d’entrenaments diaris a complir amb constància I disciplina, com més al 100% facis més facil arribar bé al campionat.

HI ha diferents etapes per anar construint un físic competitiu, volum  i definició.

Els de volum  són freqüentment a l’hivern, és la base per millorar i crear massa muscular I els de definició a la primavera però sempre depèn de les dades de les competicions, per  treure detall muscular.

Tot és un procés un estil de vida per millorar el físic.

Durant els mesos de preparació per definir que són com a mínim setze setmanes, partint d’una bona base es va modelant el cos fins a arribar a la definició de tot el conjunt muscular al punt òptim per pujar a els escenaris.

Així podem dir és dedicació 100% a nivell competitiu. Tot és un procés, un estil de vida per millorar el físic seguint unes pautes de càrdio, nutrició i entrenament.

-Quin és el teu dia a dia?

El meu dia a dia comença prest a 5 del matí per caminar uns 60 minuts abans del berenar, depenent de l’etapa de preparació… perquè tan prest per obrir el gym Elite a les 7 h.

Tot gira entorn de l’horari de les menjades per entrenar nutrir el cos, berenar a les 9 h, 1 h abans d’entrenar I nutrients després d’entrenar, entrenament que dura a prop de 2 h diàries menys els diumenges que no faig res ni càrdio ni entrenament.

La resta del dia el dedic a l’entrenament personal als socis del gimnàs Elite i a la meva família.

-Com explicaries que és el culturisme a la gent que ho desconeix?

La paraula culturisme ve de culte al cos o en certa manera d això es tracta d’anar perfeccionant muscular el cos fins a aconseguir una línia, un to muscular I de definició que et dugui a guanyar els campionats o estar dins els primers llocs.

És al mateix cop una superació diària de tu mateix, de disciplina i constància diària que et duen a ser més fort com a persona I com esportista.

Els entrenaments te poden ajudar amb molts aspectes, no només a aconseguir un canvi físic, també d’hàbits més saludables de major autoestima I control d’un mateix, sistema immunològic més fort, jo diria una salut de ferro.

-A més de preparar-te tu també prepareu a més esportistes?

Al gimnàs Elite Sport Center en Joan Adrover i jo formem equip de competició. Dir-vos també que enguany  en Joan ha estat campió d’Espanya NBBUI a les dues categories en màster +50 anys I en culturisme – 85kg. I ha fet altres tants campionats quedant també dins els primers llocs.

Els dos ens dediquem 100% a aquest estil de vida I feim d’entrenadors personals al gimnàs, no només a nivell de competició sinó també per millorar el físic o la salut dels nostres socis.

– Quin ha estat el teu darrer repte?

L’any 2021 ha estat un poc dur a nivell competitiu a causa de la pandèmia tots els esdeveniments esportius s’han acumulat al final de temporada però ha valgut la pena i el esforc fet per arribar a cada competició en millor condició física m’ha duit a guanyar dia 28 novembre a Valencià el campionat 38th MUNDIAL NBBUI.

-Que suposa aquest darrer primer lloc a la teva carrera professional?

Guanyar el campionat del món és un gran prestigi esportiu, a nivell personal és un orgull només representar a la selecció espanyola NBBUI, imagineu guanyar-lo!

A nivell esportiu això em dur a tornar a participar als mundials a Itàlia 2022 i a Turquia amb la federació AEFF.

I a nivell professional pel gimnàs al que faig feina, puja l’interès per les persones que volen un entrenador personal que les ajudi a millorar físicament o millorar la seva salut.

-Quin Consell donaries a la gent perquè dugui una vida sana?

Avui en dia el sedentarisme des de molt jove, les tecnologies que fan que els nins practiquin menys esports estan augmentant els barems de l’obesitat infantil… I per conseqüència una societat més obesa, per fer poc esport i una mala alimentació.

La meva recomanació és que cuidin més de l’alimentació fent 5 menjades mínim, evitant frits I sucres refinats… I com no algun esport per seguir actius i sans al llarg del pas dels anys, que cerquin un professional que les ajudi i motivi a aconseguir els seus objectius tan físics com saludables.

Que l’esport i una bona alimentació són la salut I benestar del nostre futur.

-Creus que la gent entén aquest esport?

Cada vegada més les persones s’interessen per començar al gimnàs, conèixer i practicar fitness, tant dones com homes i de totes les edats Jo us anim a començar mai és tard!

Aprofitar per donar les gràcies a tots als que al llarg d’aquests dotze anys des de que vaig començar a entrenar i competir m han donat ànims I suport per seguir endavant i arribar a ser campiona del món.

A la meva família, Joan Roser i Cristina que són el pilar de tot. Al meu preparador Oscar Dominguez i Sandra Grajales els millors!. Als espònsors des de sempre High Pro Nutrition, Cafeteria Sa Fonda, Mobles Liquidació, i els que m’han donat suport Marti Truyols (Fiat), TT Serra, als amics que segueixen al nostre costat, als socis del gimnàs Elite Sport Center, als seguidors xarxes socials. I també a vosaltres, 7Setmanari, que des del primer moment heu publicat totes les notícies que he protagonitzat. Vàreu ser els primers en donar a conèixer aquest esports a Manacor.

 

 

Deja una respuesta