Pep Jaume, és el batle del municipi de Sant Llorenç des del passat dia 20 de novembre. Amb ell parlam per conèixer més de prop al qui serà batle fins a la legislatura vinent. Allà ja va anunciar que donaria continuïtat al pacte, format amb els socis de Govern GISCa, MÉS i El Pi. Pep «Gall» és militant del PSOE des de fa 27 anys i destaca el seu compromís d’avançar en la recuperació necessària per al municipi i governar des del diàleg, com fins ara.

 

– S’han fet llargs aquests anys d’espera per ser batle, després de ser batle en Mateu Puigrós?

No, perquè he manat fent feina cada dia i hem estat ben entretinguts. És veritat que frisàvem d’arribar, però ja ha arribat.

– Valora aquests anys del que duis de legislatura…
Aquesta legislatura, com sempre quan hem pactat es Partit Socialista un full de ruta en comú. Moltes vegades els programes electorals xerren de les mateixes accions i millores, punts en comú per lluitar. El que feim és valorar-los i escollir els més importants. Fins aquí s’està complint molt bé el que havíem pactat i esper que aquest any i mig que resta es pugui acabar de complir. Evidentment, el cent per cent és molt difícil, però el vuitanta per cent del què ens marcàrem s’haurà complert.
Tens el suport del Partit Socialista en l’àmbit de l’illa, fet que he d’agrair que ens fa molt de cas. Però, com dic moltes vegades, que ningú es pensi que perquè ets d’un color o un altre, és molt millor i es rebran més inversions. El Govern actua com a tal i fa les inversions allà on són necessàries, no allà on hi governen els seus.

– Com han estat aquests primers dies com a Batle del municipi de Sant Llorenç?
Molt entretinguts, com aquests dos anys i mig que dúiem de legislatura. És un canvi, però també és veritat que fa anys que estric aquí fent feina. Ara he canviat d’ubicació, i un altre trui han estat els canvis administratius. No tenc temps d’avorrir-me.

– Quins són els temes més importants que has de resoldre?
Acabar aquest pacte marcat, la fulla de ruta. Acabar les infraestructures que tenim començades com és la Plaça Jaume Santandreu, ampliació del centre de la tercera edat de Sant Llorenç, el Poliesportiu de Sa Coma, el Carrer Mossèn Alcover de Son Carrió… Tots aquests projectes que tenim començats i també aprofitant que hi ha aquest impàs de la llei que no ens deixava gastar els doblers que teníem i ara hem pogut treure doblers, hem pogut fer un préstec i aprofitar el moment i invertir. Per jo el més rellevant és seguir sent proper per la gent del poble i que la gent pugui expressar els problemes que té cada dia.

– Quins són els problemes que té més rellevants Sant Llorenç?
Hem de definir que no només és Sant Llorenç sinó que és tot el municipi. Cada indret té la seva problemàtica diferent. La zona costanera té un problema econòmic, no tenim platja. La pandèmia actual ha afectat molt durament aquesta zona que també afecta el poble perquè més d’un 60% de la gent del poble viu del turisme. La gent demana coses molt senzilles, una farola rompuda, un clot i el que hauríem d’aconseguir és que els ciutadans ja no s’hagin de molestar ni per haver-ho de comunicar a l’Ajuntament.

De vegades, anam pensant en grans projectes i deixam de banda aquestes demandes més de cada dia que té el ciutadà i que no deixen de ser molt rellevants.

– Com es presenten les festes de Nadal?
Des de la nova normativa i la situació epidemiològica, tenim previst fer activitats culturals però no cap macrofesta com anys anteriors.

– Què els diries als teus conciutadans?
Un poc el que vaig dir el dia de la investidura, que tenguin un poc de paciència amb jo perquè tot i que és vera que fa anys que estic aquí som nou a aquesta nova etapa i si alguna vegada ens equivocam m’han de saber perdonar i jo sabré rectificar.

Deja una respuesta