El Govern Balear ha anunciat que exigirà als sanitaris sense vacunar que es facin tres proves cada setmana i també ha aprovat exigir el passaport covid en bars i restaurants de més de 50 persones en interiors i en terrasses tancades.
El portaveu del Govern, Iago Negueruela, ha avançat, aquest dilluns, que el Govern exigirà als treballadors sanitaris no vacunats dels centres de Balears que es facin tres proves diagnòstiques de la covid cada setmana, dues de les quals han de ser tipus PCR per a accedir als seus llocs de treball.

També s’ha anunciat qubars i cafeteries hauran de demanar el passaport covid. Aquesta mesura, al costat de l’exigència de passaport covid per a accedir a bars i restaurants de més de 50 persones d’aforament haurà de ser avalada pel Tribunal Superior de Justícia de Balears (TSJB). L’objectiu del Govern és que estiguin en vigor fins al 24 de gener.
En roda de premsa després del Consell de Govern, el també conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball ha explicat que, a proposta de la Conselleria de Salut i Consum, l’Executiu balear ha aprovat que el personal sanitari dels centres públics i privats de nova incorporació o que tornin al treball després d’un període de permís o vacances, independentment del seu estat de vacunació, s’haurà de fer una prova diagnòstica de coronavirus obligatòria.

Els bars i restaurants amb més de 50 persones d’aforament hauran d’exigir el passaport covid en interiors i a les terrasses que tinguin quatre costats tancades. Les terrasses i interiors es comptabilitzaran de manera independent i en les quals tinguin només tres costats tancats no entren en les restriccions en considerar-se espais oberts. D’aquesta manera es corregeix la mesura aplicada la setmana passada, que només contemplava cafeteries i restaurants i deixava fos els bars.

Deja una respuesta