Hem entrevistat a Sergi Gil, un component del grup Les Chapellets, que a partir de l’1 de desembre fins al dia 5 podreu gaudir al Teatre de Manacor de les «Memòries d’un gentelman anglès. Una guia per seduir i assassinar». Les entrades estan a la venda des de l’agost en línia o al teatre mateix

– Un títol molt llarg, de qui és l’obra i de què tracta?.

El títol original és en anglès, i també es tracta d’un títol molt llarg. Nosaltres l’hem adaptat una mica i ha quedat així, «Memòries d’un gentleman anglès. Una guia per seduir i assassinar.»
És una obra d’adaptació lliure de la novel·la de Roy Horniman.
Succeeix a Anglaterra a 1907, i el Sr Monty Navarro es troba dins la seva cel·la i escriu les seves memòries, que conta com va arribar allà. És un home pobre que descobreix que forma part de la família D’Aisquith, un llinatge de renom i que està a la successió per ser compte, però vuit persones han de morir perquè això passi. Així que ens relata com va pujant d’estatus social d’una forma molt divertida i amb molta música.

– És una obra original o ja l’heu vista moltes vegades representada?.

És una obra que es va estrenar a Broadway, aquí encara no l’han representada. Així que tenim aquest honor i sa responsabilitat que agradi a la gent. Hem fet dos anys de feina traduint i adaptant la música al català. Així que imaginau les ganes que tenim de mostrar a tot el públic de Manacor aquesta feina.

– Sergi, com us ho passau de divertit assajant aquesta obra?.

L’obra tècnicament és molt complexa, pels canvis de vestuari i canvis d’escenes que es fan en segons i davant el públic. Hi ha escenes molt divertides que no hem pogut quasi acabar d’assajar perquè ens peguen atacs de riure de veure’ns a nosaltres mateixos fent el boig damunt l’escena. Esperam que el públic ho rebi d’aquesta maneta i gaudeixi amb nosaltres també.

– Fa molt temps que heu format aquest grup?.

Les Chapellets, som un grup de 4 amics i es va crear ja fa uns quants anys. Però per aquesta obra hem hagut de comptar amb grans actors i actrius de Manacor com na Carme González i en Daniele Fregapanne que ens han dit que sí, per apuntar-se a aquesta locura.

– Quines obres heu fet?.

Com a grup Les Chapellets hem actuat al Teatre Sans amb les temporades d’òpera de butxaca com Les Mamelles de Tirèsies. I a Manacor hem actuat amb Ars Antiqua a les operetes de El Mikado i Pirates de Gilbert i Sullivant, i la darrera a la òperetta de La Bella Helena d’Offenbach que vàrem estrenar a l’Auditori de Manacor. També hem format part dels darrers musicals de Nadal que hem col·laborat a Manacor, com Una altra ventafocs, La Meva Blancaneus i El llibre de la Selva.

– Quants de components hi ha a l’equip que interpreta aquesta nova obra?.

Per aquesta obra tan complexa hem hagut de crear un gran equip.
Com a direcció d’escena tenim a Joan Antoni Sunyer, i direcció musical a Montse Mozzo. Direcció de vestuari hem tingut la gran sort de comptar amb Bàrbara Bibiloni. Perruqueria i maquillatge per Ivan Lozano. Disseny gràfic per Tomàs Barceló. Fotografia està feta per Silvia Acedo i projeccions de vídeo per Leo Vlanko.
La part tècnica l’ha agafada en Joan M. Albinyana. L’escenografia està dissenyada per Pere Pasqual. Pianista  i clarinetista tenim a tenim al Llorenç Prats i a Miquel Joan Gelabert.
I els actors som Joan Antoni Oliver, Montse Mozzo, Maria del mar Tugores, Sergi Gil, Daniele Fregapane, Carme Gonzàlez i Josep Gil

Tots sou gent de teatre a pesar que tothom té la seva feina independent de tot això?

Hi ha gent que forma part del teatre de tota la vida i altres que venim del cant. Però el conjunt queda brutal a l’hora de fer feina junts.
– Passau moltes hores assetjant?

Hem fet moltes hores, sí. Mesos assajant només música per així poder passar damunt l’escenari a assajar el conjunt total. La música és molt fàcil d’escoltar, son melodies molt aferradisses i divertides, però quasi totes son trava llengües que han duit molta feina per memoritzar. Duim quasi un any sencer fent feina amb aquesta obra.

Per què trobes que hem de venir a veure-la?

És una obra que duim directament de Broadway. L’hem creada en petit format per fer- la arribar a molts llocs de Balears. Així que no hi ha excuses per no venir a passar una hora i mitja de música i diversió. Asseguram que el públic en sortir del teatre tendra les cançons dins el seu cap!! Personatges esbojarrats, escenes de patinatge sobre gel, caigudes de campanars, un sopar amb molta tensió……. tot això acompanyat de la música que no falta en cap moment. I sobretot venir a veure a un mateix actor que morirà vuit vegades davant de tot el públic……..no crec que haguem de contar més secrets

Idò vos dessitjam molta merda que com cada any heu tingut i que sabem cert que aquesta vegada tampoc ens defraudareu

 

Deja una respuesta