El reconegut periodista Joan Riera presentarà avui el seu llibre “La memòria esclava” en el Dilluns de l’Obra de Manacor.
El llibre, que combina la ficció amb l’experiència com a reporter durant uns anys clau, és una novel·la d’espionatge explicada a través de la mirada d’un advocat ‘progre i revolucionari’ reclutat pel CNI durant la Transició a Mallorca i serà presentat pel docent i activista Jaume Sastre Jaume Sastre Font
Segons paraules del propi autor “aquesta novel·la neix d’haver viscut l’inici de la transició a Mallorca a la meva època d’estudiant i després tot el desenvolupament autonòmic primer com reporter i després com a directiu d’un diari. Però he fet una novel·la, amb personatges de ficció i històries inventades a partir d’una arrel real. No he cercat el ‘què’ d’aquesta època que va del 1976 al 2009, sinó el ‘perquè’ de com es desenvoluparen les coses. He intentat deixar a un costat el llenguatge purament periodístic. Per això està escrita en primera persona a partir d’un personatge central.”
L’autor adverteix, també, que durant la història van apareixent “casos de corrupció que recorden alguns dels que hem viscut a Mallorca la dècada dels norantes i la primera dècada d’aquest segle” i afegeix que “al lector li sonaran constantment”, però adverteix que “tot és ficció”
La presentació del llibre serà avui dilluns 15 de novembre a les 20:00 h a la sala La Fornal de Manacor. L’entrada és de franc i no es necessària la inscripció prèvia.

Deja una respuesta