Bubotes

Companyia La Reforma

Retana i per Retana
A Mallorca anomenam bubotes els fantasmes. Dues bubotes ens faran un recorregut per la terra de Retana. Una possessió que representa la Mallorca de terratinents, missatges i jornalers. Tot un univers retaner on les herències morals i físiques rebudes es fan més feixugues generació rere generació.

A ritme de batec de cor, enmig de camins polsosos i figueres, l’orgull, la cobdícia, la covardia i la decadència avançaran amb passos decidits per aquesta prosa admirable, humaníssima, grotesca i de catarsi poètica, cap al nus de la guerra civil. Una guerra civil que encara ara plana com una boira, com una bubota damunt la societat mallorquina.

Autor: Antoni Mus

Direcció: Antoni Rosselló

Intèrprets: Sebastià Adrover i Salvador Miralles

Revisió lingüística: Guillem Melis.

sessió el 27 octubre a les  9:10 h del vespre. Teatre de Manacor

 

Últimas palabras de Copito de Nieve

Copito de Nieve es troba en les seves últimes declaracions davant del públic que l’ha fet icona, qui l’ha convertit en una construcció cosmètica i fictícia al servei de la societat. A mesura que Copito es va atansant al seu últim batec, ens posa sobre la taula la seva visió de la mort i de la llibertat a través de la filosofia de Montaigne. Des de la imminència del final inevitable, ens parla, sense cap mena de màscara i sent conscient de la seva condició de producte, de la necessitat que tenim les persones de construir ficcions i sistemes de fe que no són res més que un entramat de dependències col·lectives que priven l’ésser humà de la seva llibertat individual.

28 octubre al teatre de Manacor a les 19:30

Autor: Juan Mayorga

Direcció: Laia Tamarit

Intèrprets: Quim Gayà, Genís Sendra, Igor Szpakowski

Assistència de moviment: Manuel Montes

 

Deja una respuesta