Des de fa quinze dies, el carrer Sureda de Porto Crist s’omple de color.

Persianes, finestres i portes que abans portaven una existència sense ús s’estan transformant en petits llocs d’interès amb obres d’artistes locals. Els iniciadors de l’acció d’art urbà són els propietaris de la galeria «Margarita – Colectivo d’Art».

«Hi ha tants excel·lents artistes a Porto Cristo que volíem reunir-los a tots en un sol projecte», diu Marcos Gittis sobre el començament de la idea. El carrer Sureda, on es troba la galeria i un estudi, i que a més és exuberantment decorada pels actius veïns en cada celebració, estava feta a la mesura per a aquest propòsit. Amb el suport dels comerciants que posen a la disposició de l’acció artística les zones exteriors no utilitzades dels seus magatzems, es crearà en les pròximes setmanes una galeria a l’aire lliure.

La primera obra, la «Deessa dels peixos» de la pintora de renom internacional Lydia Hoffnungsthal, ja està acabada. També col·laboren Toni Rigo i Juan Fullana Perello, Clara Borges, Pedro Albons i Magdalena Gomila Sancho, coneguda pel seu nom artístic Ensaïmada de color. Està previst que Luis Alberto Merino Ferrer i Juan Carlos Núñez participaran també en el desenvolupament del Carreró de l’Art.

«El projecte creix dia a dia, fins i tot artistes d’altres llocs pregunten si poden unir-se», diu Marcos Gittis. «Però de moment es dóna prioritat als creatius de Porto Cristo». L’acció ja ha atret molta atenció en els mitjans socials. Es lloa la iniciativa privada dels artistes i iniciadors implicats, que van posar molta feina i els seus propis diners en el projecte per a embellir Porto Cristo    . L’interès que els transeünts i visitants estan mostrant en les imatges ja els està animant en el seu pla de fer visible el seu art en l’espai públic.

 

Deja una respuesta