Avui, dimarts, 5 d’octubre, l’Hospital de Manacor comunica que hi ha només 2 pacients ingressats a planta amb Coronavirus. Des de fa mesos torna quedar lliure de pacients Covid, la Unitat de Cures Intensives. Esperem que molt prest comuniquin que no hi ha cap pacient amb Covid-19 ingressat.

 

Autoritzada la contractació de les obres de reforma i ampliació de l’Hospital de Manacor

\ El projecte té un termini d’execució de 4 anys i beneficiarà una població de 150.000 persones

\ Es faran tres actuacions simultànies d’ampliació de l’edifici i reforma de 40.000 m2

El Consell de Govern ha atorgat al director general del Servei de Salut de les Illes Balears l’autorització prèvia per contractar les obres de reforma i ampliació de l’Hospital de Manacor per un valor estimat de 76.228.722 €.

Amb aquest projecte, el centre passarà a tenir més del doble de la superfície actual, ja que s’ampliarà de 24.531 m2 a 53.445 m2. Té un termini d’execució de quatre anys i preveu tres grans actuacions:

– La construcció d’un nou edifici, en forma de L i connectat a l’actual hospital, que serà principalment d’ús ambulatori.
– La construcció d’un edifici industrial, que es convertirà en una central d’instal·lacions i serveis generals.
– La tercera actuació se centra en l’edifici actual, amb una gran reforma interior —a mesura que es vagin alliberant espais— i la construcció d’una nova planta on creixerà el bloc quirúrgic i obstètric.

L’objectiu del pla director és convertir l’Hospital de Manacor en un centre que s’ajusti als plantejaments hospitalaris actuals. És important destacar que el Sector Sanitari de Llevant ha tingut un creixement des de l’obertura de l’Hospital —l’any 1997— de 44.000 habitants. Ara atén més de 150.000 targetes sanitàries. Això fa necessària una reforma i l’adaptació del centre a les circulacions i tecnologies actuals.

Deja una respuesta