El destí Cala Millor vol fer-se un buit en les agendes dels amants de l’art contemporani i oferir als seus visitants un nou afegit al sol i la platja. És per això, que des del Consorci de Turisme de Cala Millor s’ha preparat per a aquest 2021 l’Art Cala Millor, un projecte en el qual una mostra d’art contemporani s’exposarà en hotels de la zona acompanyada d’un recorregut per la ruta d’art urbà Color Millor i una altra per a visitar les escultures públiques que estan situades en carrers, places i passejos de Cala Millor.

Aquesta proposta, que es va començar a gestar en 2020, suposarà una suma d’actius per al sector turístic de la zona, ajudarà al posicionament del destí, suposarà un bon impacte econòmic per a la zona i permetrà allargar la temporada. «El turisme cultural i l’esportiu eren prioritats del Consorci per a dotar a la destinació de nous valors afegits i atractius pels visitants, i aquests projectes que iniciam o continuam enguany en són el resultat»; ha explicat Marga Vives, regidora de Turisme de l’Ajuntament de Son Servera.

La mostra d’art es durà a terme durant tot el mes d’octubre. Consta de tres rutes d’art; una d’exposicions, una d’escultures i finalment la ruta d’art urbà Color Millor.

La primera d’aquestes rutes és una mostra d’art contemporani repartida en 12 hotels situats a Cala Millor. Cada hotel exhibeix l’obra d’un artista, la qual cosa suposa trencar amb l’esquema convencional d’exposició, oferint a l’artista la possibilitat de mostrar les seves obres no en el seu estudi o galeria sinó directament en un dels llocs programats, convertint-lo en un atractiu més.

Aquestes 12 exposicions es complementen amb una mostra col·lectiva de tots ells, a l’Auditori sa Màniga.

La segona ruta es tracta d’una visita a les escultures públiques que es troben als carrers, places i passejos de Cala Millor on s’exhibeixen escultures d’artistes de la talla de Pedro Flores, Miquel Sarasate o Antoni Ferragut.

La ruta «Color Millor» completa la mostra. Aquesta ruta d’art urbà és una creació artística de l’artista Sath, de gran format, i que neix amb la intenció de produir una reacció i un diàleg amb l’espectador del carrer; una manera de crear comunitat i de transmetre valors, històries i tradició, alhora que es rehabilita un espai públic.

«Cada visitant podrà dissenyar la seva ruta i fer-la al seu gust perquè sigui encara més atractiva i aconseguir una promoció extra del destí el que suposa un complement turístic i una aposta diferent i atractiva que poden situar amb el temps a Cala Millor dins del panorama artístic de les Illes, de l’estat i també a escala internacional.»; ha explicat Antoni Sansó, comissari de la mostra. «Hem treballat per a reconvertir la nostra destinació i millorar-ne l’oferta amb l’objectiu de fer-mos més competitius i allargar la temporada. Des dels Ajuntaments volem col·laborar amb hotels, entitats i associacions a consolidar el destí Cala Millor i que segueixi sent un referent»; ha acabat Colau Bordal, president del Consorci.

Deja una respuesta