El periodista Joan Sitges Febrer (Manacor, 1983) és, des de fa unes setmanes, el nou gerent de la Institució Pública Antoni Maria Alcover, tot un referent lingüístic i cultural de la ciutat. Passada la pitjor fase de la pandèmia i després d’un buit a la direcció amb la marxa de Bàrbara Sagrera, ara s’obre una nova finestra per mirar de reactivar i dinamitzar el potencial de la institució i el museu dedicat al recopilador de la Rondalles Mallorquines.

Aterra després de mesos complicats

La Institució ha estat tancada però no per manca d’una gerència efectiva, sinó pels motius sanitaris que tots coneixem i que han afectat a tots els estaments, també als culturals. És a dir que l’activitat, encara que hagués hagut una figura al cap, hauria estat mínima, ja que és veritat que comptam amb un pati, però que tampoc permet una gran capacitat i un espai cobert, a baix, que és molt bonic però que no compta amb ventilació. Així que hagués estat molt complicat de tota manera.

Tot serà com abans?

Mai ha deixat de funcionar, encara que fos d’una altra manera. Seguim amb la nostra tasca per donar a conèixer el llegat de mossèn Alcover i amb activitats per a escoles i visites guiades a l’espai museogràfic si se sol·liciten. Estam treballant per intentar organitzar un calendari que sigui estable dins de la viabilitat de moment, amb noves propostes i activitats culturals. A més, volem que aquest acabi consolidant-se com un centre de creació de coneixement.

Més informació a l’edició en paper

Deja una respuesta