Joan Bennaser Raimondi és el director mèdic de l’Hospital de Manacor. Amb ell parlam sobre la gran pujada de positius per Covid dels darrers dies, que han duit a la conselleria de Salut a decretar el confinament perimetral del casc urbà de Manacor durant quinze dies.

-Quins creu vostè que són els motius de la pujada de pacients ingressats i de la incidència del virus a Manacor?

Evidentment que hi ha hagut relaxació de tots davant una situació que semblava controlada, amb unes taxes d’infecció inicialment baixes en relació amb altres comunitats i a altres municipis. Sembla clar que no podem actuar com si la infecció per SARS-COV-2 no existís, i d’aquesta actitud depèn molt com la COVID evoluciona a una població. A més a més, canvien les temperatures (encara que poc, fins ara), canvien els hàbits i estam més temps en espais tancats, que semblen afavorir aquesta propagació de la infecció tal com passa amb altres malalties amb propagació aèria. Amb un nombre creixent de casos a la comunitat, és lògic que el nombre de casos amb criteris d’ingrés augmenti ràpidament.

Més informació a l’edició en paper

Deja una respuesta