Parlam amb el microbiòleg de l’hospital de Manacor, Xavier Mesquida, sobre l’estat actual de la Covid-19 al municipi, les mesures que hem de continuar prenent i on són els riscos que cal evitar.

-Ens podria fer una anàlisi de la situació actual a les Illes en general i a la nostra comarca en particular? La situació actual és la d’un augment progressiu de casos. Si comparam les dades actuals amb les de fa dues setmanes, es pot apreciar molt clarament aquesta pujada. A la nostra comarca estam un poc millor que a la resta de Mallorca, però no hi ha moltes diferències. Per sort la majoria de casos són lleus o assimptomàtics amb poques persones ingressades als hospitals. Al mes de març ja ens va passar que es va iniciar l’escalada de casos més tard que a la resta de l’illa. La gran diferència és que ara estam més preparats per afrontar l’augment de casos, els hospitals estan llestos i la capacitat diagnòstica és molt gran; de fet, a l’hospital de Manacor ja feim les PCR de coronavirus dels pacients de l’hospital que abans s’enviaven a Son Espases. La previsió és que prest farem totes les de la comarca.

Més informació a l’edició en paper

Deja una respuesta