Aquest dimarts, 14 de juliol, l’empresa ATICS ha iniciat les tasques per localitzar les restes de les fosses de la repressió franquista a l’antic cementeri de Son Coletes, a Manacor. Una intervenció que forma part del segon Pla de Fosses del Govern de les Illes Balears i que es preveu que s’allargui fins el 9 d’agost. Després d’una retirada prèvia de la vegetació, s’ha començat a treballar la màquina excavadora facilitada per l’Ajuntament de Manacor. Els treballs s’han iniciat a l’anomenada zona 1, que correspon a la jardinera central de l’actual cementeri. Un indret on s’espera localitzar possibles restes d’una creu que hi havia a l’antic cementeri de Son Coletes, a partir de la qual, segons les informacions disponibles, l’any 1936 s’haurien enterrat les víctimes en rases, partint des del centre de l’esmentada creu, en línia recta i d’una forma radial.  Segons el batle, Miquel Oliver, “és un acte de reparació tant des de la vessant humana com de la memòria democràtica”.

Més informació a l’edició en paper

Deja una respuesta